Kemi

Ligeævægte

18. maj 2018 af IAMANIDIOT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej kan nogen hjælpe med den her? 

Mg(OH)2 har Ksp = 8,9 x 10-12.

(a) beregn [OH-] ved en mættet opløsning af Mg(OH)2 (s)

(b) kan man fælde Mg(OH)2 (s) fra en 0,001 M opløsning af Mg(NO3)2 hvis pH justeres til pH=9?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2018 af mathon

                                    \small Mg(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Mg^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}
\small \textup{aktuel molaritet:}                                               s                       2s

\small \textup{opl\o selighedsprodukt:}
                                      \small \small \left [Mg^{2+} \right ]\cdot\left [ OH^- \right ]^2=K_{sp}

                                      \small s\cdot (2s)^2=K_{sp}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2018 af mathon

                                      \small \small \small 4s^3=8.9\cdot 10^{-12}\; M^3

                                      \small \small \small s=\left (\frac{8.9\cdot 10^{-12}\; M^3 }{4} \right )^{\frac{1}{3}}=0.000131\;M=131\; \mu M

                                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2018 af mathon

(b)
          Kan man fælde Mg(OH)2 (s) fra en 0,001 M opløsning af Mg(NO3)2, hvis pH justeres til pH=9?

          \small pOH=14-9=5

          \small \left [OH^- \right ]=10^{-5}

                                       \small \left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=\left ( 10^{-3}\; M \right )\cdot \left (10^{-5}\; M \right )^2=10^{-13}\; M^3<K_{sp}
\small \small \textup{hvorfor Mg(OH)}_2\, _{\textit{(s)}}\textup{ ikke udskilles i en 0.001 M opl\o sning af }\mathrm{Mg(NO_3).}

          


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2018 af mathon

\small \small \small \textup{hvorfor Mg(OH)}_2\, _{\textit{(s)}}\textup{ ikke udskilles i en 0.001 M opl\o sning af }\mathrm{Mg(NO_3)_{\color{Red} 2}.}


Svar #5
23. maj 2018 af IAMANIDIOT (Slettet)

Jeg kan ikke helt få det til at passe når det rigtige svar i følge facit skulle give 2.6*10^-4 M


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2018 af mathon

#5

a)

                                      \small \small \small 4s^3=8.9\cdot 10^{-12}\; M^3

                                      \small \small \small s=\left (\frac{8.9\cdot 10^{-12}\; M^3 }{4} \right )^{\frac{1}{3}}=0.000131\;M=131\; \mu M

                                      \small \left [ OH^- \right ]=2s=2\cdot \left ( 131\; \mu M \right )=262\; \mu M=262\cdot 10^{-2}\cdot 10^{-4} M=2.62\cdot 10^{-4} M


Skriv et svar til: Ligeævægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.