Matematik

Trekant

20. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

på figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og AB'C'
Det oplyses at AB=10, AC=6, AB'=15, samt at de to trekanter er rette
Beregn BC, B'C'

Er BC=11,66

B`C`=17,49

er der nogle der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af PeterValberg

Om trekant ABC gælder det (Pythagoras):

|BC|2 + |AC|2 = |AB|2

hvilket betyder at:

|BC|2 = |AB|2 - |AC|2 = 102 - 62 = 100 - 36 = 64   ⇔   |BC| = 8

Dermed har du (vha. skalafaktoren):

|B'C'| = (|AB'|/|AB|) · |BC| = (15/10) · 8 = 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af Festino

Er det C, der er ret? Hvis dette er tilfældet, så gælder der ifølge Pythagoras

|AB|^2=|AC|^2+|BC|^2.

Benyt dette til at finde |BC|.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af PeterValberg

Man benævner sædvanligvis den rette vinkel med C
(hvis trekanten hedder ABC)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Okay jeg har indset min fejl jeg har kommet til at sige 10^2+6^2=136 

hvilket gav 11,66 som jeg har ganget med 1,5 da skalaktoren er 1,5

Tak for jeres hjælp :))


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.