Matematik

Cosinus eller sinus relation

20. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har svært ved at at finde vinkel a

skal jeg burge sin eller cos?

og hvordan løser jeg det

Vedhæftet fil: IMG_0821.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af Festino

Du kan enten bruge sinusrelationen (nemmest) eller cosinusrelationen (lidt længere beregning).


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af Prionia (Slettet)

annuleret


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af Prionia (Slettet)

Hej, jeg fået vinkel A til 49.7º og BC til 230, dermed bliver omkredsen 700 meter


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2018 af mathon

#3

   ...hvilket kan bekræftes værende rigtigt! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2018 af Prionia (Slettet)

Start med at beregne vinkel C

sin C = (170 · ( sin 96)) / 300 = .5636 ⇒ vinkel C = 34.3º

Vinkel A = (180-34.3 -96) = 49.7º

Stykket BC = (300 · sin 49.7) / sin 96 = 230

Dermed bliver omkredsen (300 + 170 + 230) = 700 meter


Skriv et svar til: Cosinus eller sinus relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.