Matematik

Omskrivning af babyloniernes formel

21. maj 2018 af MarieLouiseAH (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey...

Jeg har fået tildelt en opg. der lyder på, at jeg skal omskrive en formel. Dog har jeg ikke fået undervisning til netop dette emne. Opgaven lyder:

Du skal vise, hvordan babyloniernes formel kan omskrives til formlen for arealet af et kvadrat.

Babyloniernes formel er:

A=(a+c)*(b+d)/4

a og c er længder af to modstående sider i firkanten. (Det gælder også b og d)

Vores formel for et kvadrat er:

A=s2

Vil i være søde og hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af JulieW99

Er det det her du forsøger at skrive op?

A=\frac{(a+c)*(b+d)}{4}

- - -

Vh Julie


Svar #2
21. maj 2018 af MarieLouiseAH (Slettet)

Kære JulieWm,

Jeg ved ikke præcist hvad du mener? Måske du kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2018 af JulieW99

Jeg spørger dig, om det er sådan babyloniernes formel ser ud.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

I et kvadrat er    s = a = b = c = d

Derfor er
(a+c)*(b+d)/4 = (s+s)(s+s)/4 = (2s)(2s)/4 = 2*s*2*s/4 = s*s
                                                                                                da 2*2 går ud med /4


Svar #5
21. maj 2018 af MarieLouiseAH (Slettet)

#3

Jeg spørger dig, om det er sådan babyloniernes formel ser ud.

Ja, det er det.


Svar #6
21. maj 2018 af MarieLouiseAH (Slettet)

#4

I et kvadrat er    s = a = b = c = d

Derfor er
(a+c)*(b+d)/4 = (s+s)(s+s)/4 = (2s)(2s)/4 = 2*s*2*s/4 = s*s
                                                                                                da 2*2 går ud med /4

Tak. Det var virkelig brugbart


Skriv et svar til: Omskrivning af babyloniernes formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.