Matematik

Mindste Værdi mængde

21. maj 2018 af Kæte (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

jeg har fået stillet denne opgave.

Jeg får at vide at funktionen hedder følgende

f(x,y)=2xy-2x-2y+2

og har mængden

D=\{(x,y)\in \mathbb{R}^2: 0 \leq y \leq 4-3x^2\}

Derefter lyder spørgsmålet:

Find den mindste værdi m som funktioen antager på D

m=-\frac{?}{9}

Hvor svaret er 64.

her kommer mit spørgsmål så, hvordan kommer man frem til at det er 64 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af peter lind

Du skal løse ligningerne fx=0 og fy=0, desuden skal du undersøge randen altså når y=0 og y=4-3x2


Skriv et svar til: Mindste Værdi mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.