Matematik

Løs ligning med brøk

24. maj 2018 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan ikke rigtig finde ud af at løse denne ligning, håber der er nogle der vil hjælpe :)

(3x+2)/2 -(2x-1)/3=(4x+3)/4


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2018 af mathon

               \frac{(3x+2)}{2}-\frac{(2x-1)}{3}=\frac{(4x+3)}{4}          \textup{for at bortskaffe n\ae vnerne multipliceres med 12}

               6(3x+2)-4(2x-1)=3(4x+3)

               (18x+12)-(8x-4)=(12x+9)

               18x+12-8x+4=12x+9

               10x+16=12x+9

               -2x=-7

               x=\tfrac{7}{2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Gang med 12 i alle led:

\\12(3x+2)/2 -12(2x-1)/3=12(4x+3)/4 \\6(3x+2) -4(2x-1)=3(4x+3) \\(18x+12) -(8x-4)=(12x+9)


Svar #3
24. maj 2018 af Ua123

Det giver mening! Tusinde tak skal i have! :D 


Svar #4
24. maj 2018 af Ua123

Kan i også hjælpe med at løse x(x+2)-2(2x-1)=(x+3)^2+1


Skriv et svar til: Løs ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.