Dansk

Hej er der nogen som kan bedømme(karakter) min dansk stil?

25. maj 2018 af Diana1996 - Niveau: A-niveau

...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2018 af Soeffi

2. Morten Albæk: Vi har tabt mennesket i vores teknologiorgasme

Den teknologiske udvikling er blevet en del af vores nye virkelighed, den nye globale verden, er et fænomen, som har åbnet næsten ubegrænsede muligheder og hastighedsforøgelse. Sociale medier har givet moderne mennesker flere muligheder til at gøre sit liv nemmere, hvor man ikke behøver at tage så meget initiativ i den virkelig verden. Men hvorfor resultere den teknologiske fremskridt i angst og depression på arbejdsmarked?  Ifølge teksten:” Vi har tabt mennesket i vores teknologiorganisme” bragt i Berlingske-Business 13.januar-2017, beskriver stifter af Voluntas og adjungeret professor i filosofi ved Aalborg Universitet, Morten Albæk, han mener at: ”På global plan forholder det sig sådan, at 350 millioner menneske lever i depression.” Han fortæller også bl.a. om at de fleste mennesker på arbejdsmarked leder af angst og depression, som skyldes af den teknologiske udvikling. Dette er et globalt problem, fordi arbejdsmiljøet bliver svækket og menneskenes liv bliver sat ud af drift. Dette skabte en stor forandring på arbejdsmarked, fordi mange danskere, som blev ramt af angst, valgte at tage væk fra det danske arbejdsmarked. Det resulterede i at antallet af danskere som følte sig stressende er steget voldsomt:” (…) antallet af danskere, der føler sig stressende, er steget med 53 procent de seneste ti år.” Morten Albæks holder sin kronik i et velformuleret og fagligt højt niveau. Formålet er klart – han ønsker at belyse problemet mellem mennesker, som er fortabt i teknologiens udvikling. Hans hovedpointe er, at den teknologisk fremskridt, som giver os masser af muligheder, er skadelig for os. Vores liv er foranderlig, fordi den afhænger af os selv og derfor burde man selv forbedre sit arbejdsmiljø og styre den mentale tilstand. Ifølge Albæk bør man fokusere mere på det eksistentielle på arbejdsmarked, så kan vi blive mere sociale og mindre deprimeret. For at kunne opnå den tilstand er man nødt til at finde mening med det arbejde, der bliver udført og blive mere engageret på arbejdet.

Albæk bygger især sin argumentation på inddragelsen af ekspertargumenter, dette udtrykkes gennem en markant brug af citater og fakta. Det skaber stor troværdighed om synspunkterne, som fremgår i teksten, fx:” Angst er i dag den mest udbredte mentale sygdom i den vestlige verden, samtidig med 50 procent af alle arbejdende mennesker føler sig mere stressende i dag end for fem år siden. ” Hans henvisninger er meget velbegrundet og er med til at underbygge hans argumentation. Effekten af dette er at det gavner helt klart hans argumentation, at han på den måde inddrager ekspertviden, og at det styrker den subjektive del af argumentation. Brugen af ekspertargumenter er meget effektiv måde at skabe et overblik for læseren og samtidig påpege de problematikker, som samfundet støder på. Hans fornuftargumentet kommer især til udtryk gennem formuleringen ”samtidig”. Den formulering virker som en stærk appelform, som henviser til sammenhængen mellem årsag dette kan ses ”angst er i dag den mest udbredte mentale sygdom” og virkning ”50 procent af alle arbejdende mennesker føler sig mere stressende”

Læseren kan på mange punkter være enig med afsenderen, fordi man er mere tilbøjelig til at opfatte de øvrige synspunkter som troværdig. For det andet sker inddragelsen af læseren ved brugen af direkte tiltale til modtageren, fx: ”Vi har i Danmark hyldet os selv for helt særlige ledelsesfærdigheder”. Inddragelsen af pronominer som ”vi, os, du” fanger læserens opmærksomhed, og skaber følelse af danskhed og patriotisme. Effekten af dette er at emnet for modtagen bliver mere personligt relevant og aktuelt. Karakteristisk for argumentationen er desuden brugen af styrkemarkører: Hvor påstanden er:”50 procent af alle arbejdende mennesker føler sig mere stressende”, mens belægget for dette er ”angst forholder de fleste mennesker væk fra det danske arbejdsmarked” og hjemmel for dette er ”angst er i dag de mest udbredte mentale sygdom”

Styrkemarkører kan både være med til at forstærke argumentationen, men også gøre den svagere. I dette tilfælde gør styrkemarkørerne argumentationen stærkere. Derudover bruger han appelformen patos med et motivationsargument, som fremgår ifølge citatet: ”Vi skal udvikle ledere, organisationsstrukturer og strategier, der er i stand til at sikre, at vi ikke bare økonomisk og teknologisk kommer fremad, men også eksistentielt har en bundlinje, der vokser.”

Han forsøger at virke meget overbevisende overfor læseren om at gøre mere indsats arbejdede til at forbedre sin livskvalitet. På den ene side prøver han at bruge sine argumenter til at påpege på de problemstillinger, som teknologien er med til at skabe.

På den anden side hvis man følger hans fodspor, ville disse problemstillinger forsvinde, og man får et mere afstressende liv, hvis man sænker sin kostbase og forøge sin effektivitet og konkurrencekraft. Han bruger ekspertargumenter og patos til at underbygge sine egne holdninger til emnet. Der er en tendens til at han forsøger at overbevise læseren om, at en organisation og virksomheder er i stand til at give et menneske bedre liv gennem en ikke kun økonomisk og teknologisk fremskridt, men også forbedre deres arbejdsmiljøet. På den ene side har han ret, fordi mennesker bruger det meste af sin tid på arbejdet og dette kan også være med til at påvirke deres mentale og fysiske tilstand. På den anden side kan det være svært at forudsige hvad godt for alle mennesker, fordi alle har nogle forskellige værdier og mål i livet. Mange mennesker som lider af depression og stress skyldes ikke kun teknologiens udvikling, men også andre grunde fx skibsmæssige, søgen efter anerkendelse og masser af andre problematikker.

Morten Albæk er også overbedst om at sociale medier og teknologien påvirker negativt på mennesker og derfor burde man fokusere mere på arbejdslivet. Han siger også at den teknologiske fremskridt resulterede i en stigning af folk der lider af depression og angst på arbejdsmarked. Efter min mening har Morten Albæk ret i det punkt at teknologien og medier påvirker os negativt. Men det betyder ikke at man skal gøre det hele sværere for en og i stedet for at betale online via. sin pc bruger masser af tid på at går direkte til banken og betale. Teknologien hjælper med at spare tid og gøre tingene mere lettere for os så vi ikke behøver at gøre det hele selv. Det er selvfølgelig problematisk at mange mennesker bruger det meste af tiden på medierne og benytter sig af teknologien man så skal man selv vurdere hvor ens grænse skal gå.

et motivationsargument, som fremgår ifølge citatet: ”Vi skal udvikle ledere, organisationsstrukturer og strategier, der er i stand til at sikre, at vi ikke bare økonomisk og teknologisk kommer fremad, men også eksistentielt har en bundlinje, der vokser.”

Han forsøger at virke meget overbevisende overfor læseren om at gøre mere indsats arbejdede til at forbedre sin livskvalitet. På den ene side prøver han at bruge sine argumenter til at påpege på de problemstillinger, som teknologien er med til at skabe.

På den anden side hvis man følger hans fodspor, ville disse problemstillinger forsvinde, og man får et mere afstressende liv, hvis man sænker sin kostbase og forøge sin effektivitet og konkurrencekraft. Han bruger ekspertargumenter og patos til at underbygge sine egne holdninger til emnet. Der er en tendens til at han forsøger at overbevise læseren om, at en organisation og virksomheder er i stand til at give et menneske bedre liv gennem en ikke kun økonomisk


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2018 af guuoo2

Du kommer jo bare med en masse påstande uden at underbygge dem, og der er sproglige fejl i hver eneste sætning. I nogle sætninger er det ikke engang klart hvad du mener. 02 er mit bud.


Svar #3
25. maj 2018 af Diana1996


Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2018 af carlaagaard

Mit bud er, at du er på grænsen til at dumpe med et 00. Du har mange sproglige fejl, og du underbygger ikke dine påstande validt. Du har også kun skrevet lige under 2,5 sider, hvilket ikke er optimalt for en Dansk A stil. Her skal du hvertfald vise, at du kan præstere op til minimum 3,5 sider (!). Du kommer heller ikke med nogle ordentlige modargumenter for din sag. Overordnet holder du strukturen, og du kan derfor nok få den op på et 02.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. maj 2018 af guuoo2

2.5 side kan sagtens være nok


Skriv et svar til: Hej er der nogen som kan bedømme(karakter) min dansk stil?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.