Matematik

Hjælp til at løse opgave

25. maj 2018 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vil I hjælpe med følgende opgave?

En funktion er givet ved f(x)=-x3+6x2+x

Bestem den værdi, hvor f'(x) er maksimal

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2018 af peter lind

Løs ligningen f''(x)=0 eller find toppunket for parablen y=f'(x)


Svar #2
25. maj 2018 af Sinimini (Slettet)

Hvorfor skal man differentiere to gange?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2018 af peter lind

Du skal finde den x værdi, hvor f'(x) er maksimal. Derfor skal du differetiere f'(x) og sætte den lig 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2018 af mathon

Hvorfor skal man differentiere to gange?

             \small \textup{Fortegnsvaristionen for }f{\, }'(x)\textup{ bestemmer monotonien for f(x).}

             \small \textup{Fortegnsvaristionen for }f{\, }''(x)\textup{ bestemmer monotonien for }f{\, }'(x).

...

            \small f{\, }'(x)=-3x^2+12x+1

            \small f{\, }''(x)=-6x+12=-6(x-2)

            \small \textup{Maksimal }f{\, }'(x)\textup{ kr\ae ver bl.a.}

            \small f{\, }''(x)=-6(x-2)=0


Skriv et svar til: Hjælp til at løse opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.