Matematik

Vektorer

26. maj 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde skalarproduktet (2a+3b)*(a-4b)   - der skal lige en vektorstreg ovenover..

Jeg kender dens længder 

vektor as længde er 3

bs længde er 2

skalarproduktet mellem a og b er lig 5

og vinklen mellem dem er 33,55 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2018 af peter lind

Du kan blot gange paranteserne ud som i almindelig algebra


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2018 af StoreNord

Man kender jo ikke vektorernes komposanter.

Men jeg har også fået 5.          :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2018 af peter lind

Det behøver du heller ikke. Skalarproduktet følger de samme regler som for tal.(d+e) = c·d+c·e


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2018 af peter lind

du får en serie for n=1, en anden serie for n=2, en tredie for n=3 o.s.v.  der er de samme linjer i hver serie


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2018 af SuneChr

Gang de to parenteser med hinanden. Efter reduktion fås tre led:
Bemærk, de fede prikker er skalarproduktprikker
         2a•a - 5a•b - 12b•b
Indsæt heri det vi ved, idet
a•a = |a|2  og tilsvarende for  b•b = |b|2  og derudover   a•b = 5
Flere oplysninger behøver vi ikke.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.