Matematik

funktioner

27. maj 2018 af Nanna34 - Niveau: C-niveau

er der nogen, der ka hjælpe mig med det her


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2018 af peter lind

h(x) er hævet 2 over de andre

g(x) er 2 længere fremme end f(x)


Svar #3
27. maj 2018 af Nanna34

#2

h(x) er hævet 2 over de andre

g(x) er 2 længere fremme end f(x)

dvs. at h(x) funktionen er graf for A?1 og g(x) funktionen er graf for c?!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2018 af peter lind

ja


Svar #5
27. maj 2018 af Nanna34

#4

ja

hmmm, hvad med f(x), hvordan kan man gøre rede for det?!:) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2018 af StoreNord

Eller man kan sige, at g er en forsinket f.


Svar #7
27. maj 2018 af Nanna34

#6

Eller man kan sige, at g er en forsinket f.

og hva betyder det!:)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2018 af SuneChr

Lad
y = f (x)
parallelforskyde efter vektoren \binom{p}{q}
Da vil funktionen herefter få forskriften
y - q = f (x - p)
eller
y = f (x - p) + q 


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. maj 2018 af StoreNord

#6 betyder, at g og f er lige "høje" - eller eens.
Hvis du forestiller dig, at du står i punktet (0,0), og graferne kommer glidende ude fra højre, vil g ramme dig senere end f.
h(x) kommer før de andre og er 2 højere oppe.


Svar #10
27. maj 2018 af Nanna34

#9

#6 betyder, at g og f er lige "høje" - eller eens.
Hvis du forestiller dig, at du står i punktet (0,0), og graferne kommer glidende ude fra højre, vil g ramme dig senere end f.
h(x) kommer før de andre og er 2 højere oppe.

så h er graf for A, men er g graf for C eller B


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er intuitivt nemt nok at forstå at graf A er blevet "løftet 2 op" ved at der er tilføjet +2 til funktionsudtrykket. Det er sværere at forstå hvorfor en graf bliver forskudt mod venstre når man lægger noget til x og mod højre når man trækker noget fra x.

Du kan måske tænke på det sådan at når man lægger fx 1 til x, jamen så har man "fremskyndet" funktionens forløb med 1. Altså at hvis en funktion f(x) har et toppunkt i x = 5, så vil funktionen g(x) = f(x+1) have sit toppunkt allerede i x=4. Så grafen vil altså være forskudt mod venstre.

Opgaven:

A: h(x)

B: f(x)

C: g(x)

Dette passer nemlig med at hvis B er grafen for f(x), så er A blevet løftet 2 op og forskudt 1 mod venstre, mens C er blevet forskudt 2 mod højre.


Svar #12
27. maj 2018 af Nanna34

#11

Det er intuitivt nemt nok at forstå at graf A er blevet "løftet 2 op" ved at der er tilføjet +2 til funktionsudtrykket. Det er sværere at forstå hvorfor en graf bliver forskudt mod venstre når man lægger noget til x og mod højre når man trækker noget fra x.

Du kan måske tænke på det sådan at når man lægger fx 1 til x, jamen så har man "fremskyndet" funktionens forløb med 1. Altså at hvis en funktion f(x) har et toppunkt i x = 5, så vil funktionen g(x) = f(x+1) have sit toppunkt allerede i x=4. Så grafen vil altså være forskudt mod venstre.

Opgaven:

A: h(x)

B: f(x)

C: g(x)

Dette passer nemlig med at hvis B er grafen for f(x), så er A blevet løftet 2 op og forskudt 1 mod venstre, mens C er blevet forskudt 2 mod højre.

mange tak


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.