Kemi

Koncentration

28. maj 2018 af æskemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke finde ud af at løse følgende opgave. Det skal siges, at personens vægt er 68 kg. Og molarmassen for Ampicillin er 349.40 g/mol. Jeg ved, at facit er 6.21%.

Jeg starter med at beregne det totale blodvolumen:

68 kg *70 mL/kg=4760 \rightarrow 4.760 L

Jeg beregner derefter volumen af blodplasma (55%)

0.55*4.760=2.618 L

Hvad gør man herfra? Jeg har brug for en beskrivelse af processen. Jeg har udregningen liggende. 

Venligst


Svar #1
29. maj 2018 af æskemi (Slettet)

Jeg besvarer lige spørgsmålet selv, hvis andre skulle være interesserede i svaret:

Først bestemmes stofmængden, n=m/M:

 \frac{2}{349.40}=0.005724098454

Da vi kender stofmængden samt blodvolumenet anvender vi at c(a)=n/V. 

\frac{0.00572409854}{2.618}=0.002186439440

Vi kender nu to koncentrationer. Den 'teoretiske' og den praktiske. Vi finder nu afvigelsen herimellem:

93.779%. 

Dvs. den cirkulerende del er 100-93.779=6.22%


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.