Matematik

Facit/løsninger for matematik B 25 maj 2018

29. maj 2018 af MatHFlærer - Niveau: B-niveau

Hej alle, flere efterspurgte om løsninger til årets opgaver, ja. De kommer her. Jeg har løst dem hurtigt i Maple, så om de er fejlfrie garanterer jeg ikke for. 

Delprøve 1
Opgave 1
|AB|=10
Skalafaktor, k=2
|DE|=5

Opgave 2
Reducerer du, så får du: 2a

Opgave 3
Må I selv tegne.

Opgave 4
f(x)=0.1\cdot x+1

Opgave 5
Ca. 2 grader celsius pr. minut, det var en elendig graf at skulle aflæse.2^oC/min

Opgave 6
Integralet giver \frac{51}{2}

Delprøve 2
Opgave 7
a) a=0.26 og b=80.333
b) Aldersforskellen vil være ca. 4 år mellem mand og kvinde, der fødes i år 2017.
c) Hældningskoefficienten for kvinden er a_{kvinde}=0.26 og hældningskoefficienten for manden er a_{mand}=0.31
Så man kan se, at mændenes levealder langsom indhenter kvindernes levealder...

Opgave 8
a) f(60)=792.015
b) Når effekten øges med 50%, så øges lysmængden med ca. 67%.

Opgave 9
a) H: Der er ingen forskel på, hvilket undervisningsmateriale, piger og drenge i gymnasiet foretrækker. 
Forventede værdier:
\begin{bmatrix} 25.203 & 24.797 \\ 22.683 & 22.317\\ 14.114 & 13.886 \end{bmatrix}
b) Nulhypotesen må forkastes.

Opgave 10
a) P(4;0)og Q(16;0)
b) f(x) er voksende i intervallet ]0;9] og aftagende i intervallet [9;\infty[
c) A_M=8

Opgave 11
a) v=57.37^o
b) h_c=21.9cm og x=3cm

Opgave 12
a) V=hx^2, husk at hvis du bruger V=1000 så skal du huske at højden er: h-2
Gør du det, så får du det korrekte svar. Husk at O=4xh+x^2

Desuden er h som funktion af x

h=\frac{1000}{x^2}+2

b) Den minimale længde skal være x=11.4cm


Skriv et svar til: Facit/løsninger for matematik B 25 maj 2018

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.