Matematik

TREKANT

29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber nogen kan hjælpe med denne opgave: 

En trekant ABC er indskrevet i et kvadrat med sidelængden l, som vist på figuren: 

Billede af figuren er vedhæftet.

a) Opstil en forskrift for arealet af trekanten som funktion af x. 

b) bestem den værdi af x, der giver trekanten det største areal.


Svar #1
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

her er billede af figur


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2018 af mathon

                              \small \small T(x)=1^2-\tfrac{1}{2}x^2-2\cdot \tfrac{1}{2}\cdot (1-x)\cdot 1


Svar #4
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

og hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2018 af mathon

a)

                             \small \small T(x)=1^2-\tfrac{1}{2}x^2-2\cdot \tfrac{1}{2}\cdot (1-x)\cdot 1

                             \small \small \small T(x)=-\tfrac{1}{2}x^2+x


Svar #6
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

Kan du ikke forklare hvad jeg skal gøre og hvorfor. Det der er meget upedagogisk


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2018 af mathon

Trekantsarealet = Arealet af kvadratet - arealet af tre trekanter,  hvoraf de to er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Kvadratets areal er 1.

Trekanten nederst til venstres areal er  A1 = ½*h*g = ½ * x * x 
Trekanten nederst til højres areal er      A2 = ½*h*g = ½ * 1 * (1 - x)

Trekanten i midtens areal er   1 - A1 - A2 - A2


Svar #9
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

.


Svar #10
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvorfor er det du har sagt at de 2 trekanter nederst ikke er det samme?


Svar #11
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

Mener du ikke at der er 2 af dem her.: Trekanten nederst til højres areal er      A2 = ½*h*g = ½ * 1 * (1 - x)


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#11, jo det er derfor A2 trækkes to gange fra kvadratets areal   1 - A1 - A2 - A2

Vedhæftet fil:figur.png

Svar #13
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

EJ TUSIND TAk, nu fortsår jeg godt!


Svar #14
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

Hvad med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. maj 2018 af mathon

                                    \small \textbf{MAKSIMALT TREKANTSAREAL}

\small \textup{kr\ae ver bl.a.}
                               \small T{\, }'(x)=-x+1=0

                                                 \small x=1

        


Skriv et svar til: TREKANT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.