Matematik

Forstår ikke beviset?

29. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej kan nogen fortælle mig, "hvor" beviset ligger i 4:50 ? Synes han hurtigt går over det :(

https://www.youtube.com/watch?v=Dyy9HVtSoT0&t=21s


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det bestemte integrale fra a til b af f er pr. definition lig     [stamfunktion til ]ba

Dvs. det eneste der skal bevises er at  F(g(x))  er en stamfunktion til  f(g(x))g'(x)
Det bevises ved at differentiere  F(g(x))  med kædereglen.


Svar #2
29. maj 2018 af Mathian

Fantastisk, mange tak skal du have . Så er den registreret. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2018 af AMelev

I videoen mangler det trin, som fører frem til substitutionsmetoden.\int_{a}^{b}f(g(x))\cdot g'(x )dx= .... F(g(b))-F(g(a)) \overset{def}{=}\int_{g(a)}^{g(b)}f(t)dt,\: \: t=g(x)
 


Svar #4
29. maj 2018 af Mathian

hm, er det meget vigtigt? 


Svar #5
29. maj 2018 af Mathian

Er det ikke gennemført, hvis jeg bare gør som han? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2018 af AMelev

Det kommer an på, hvad du vil.


Svar #7
30. maj 2018 af Mathian

Bevise regnereglen for en sammensat funktion, der hører til spørgsmålet, som du nok har læst i et andet indlæg, men kan lige poste det her også


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2018 af AMelev

Regnereglen er bevist, men tænk på, at spørgsmålet også indeholder "anvendelser", så det vil være relevant at tage den med - det er op til dig at prioritere stoffet til din fremlæggelse.


Skriv et svar til: Forstår ikke beviset?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.