Matematik

Reducér udtrykket

29. maj 2018 af 9moller9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen,

Er der en sød sjæl derude der kan hjælpe mig med at forklare denne opgave for mig trin for trin? Jeg forstår hat og vil virkelig gerne lære hvordan man løser sådan en opgave - tak på forhånd

Reducér udtrykket:

(a - 2)^2 + a * (6 - a) - 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af OliverHviid

Anvend 2. kvadratsætning på første led. Gang a ind i parentesen i andet led. Reducér herefter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af AMelev

(a - 2)2 Find kvadratsætningerne frem og brug dem. Se fx http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/kvadratsatningerne

a * (6 - a) Gang ind i parentesen ved at gange a ind på hvert led

Reducer - dvs. saml a2'erne, a'erne og tallene


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2018 af Mathias7878

\small (a-2)^2 = (a-2)\cdot (a-2) = a\cdot a + a\cdot (-2) + (-2)\cdot a + (-2)\cdot (-2) = a^2-4a+4

\small a\cdot (6-a) = a\cdot 6 + a \cdot (-a) = -a^2+6a

\small -4

\small a^2-4a+4-a^2+6a - 4 = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2018 af Mathias7878

Hvis du får 2a, har du reduceret rigtigt.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.