Kemi

Ioniseringsgraden - please hjælp mig

30. maj 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Nogle der kan forklarer hvad ionisering og ioniseringsgrad er ? Jeg har følgende opgave, jeg slet ikke forstår:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2018 af mathon

  

For en monohydron syre er sammenhængen mellem ioniseringsgraden \small \alpha og \small pH

                       \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

                       \small pH-pK_s=\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

                       \small 0=\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

                      \small \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} =1

                      \small \left [ B \right ] =\left [ S \right ]

     b. Kun (2) er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af mathon

En vandfortyndet syres ioniseringsgrad \small \alpha, er den brøkdel af syren, som har reageret med vand.

                                                  \small HX\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; X^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
\small \textup{ligev\ae gtskoncentrationer:}            \small \small c_s-\alpha \cdot c_s                                \small \alpha \cdot c_s              \small \alpha \cdot c_s

                                              
                                                  \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

                                                  \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{ \alpha \cdot c_s }{c_s(1-\alpha )} \right )

                                                  \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{ \alpha }{1-\alpha } \right )

                                                  \small \log\left ( \frac{ \alpha }{1-\alpha } \right )=0

                                                  \small \frac{ \alpha }{1-\alpha } =1

                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2018 af mathon

                                                  \small \frac{ \alpha }{1-\alpha } =1

                                                  \small \alpha =\tfrac{1}{2}=50\%

                                  \small \left [ B \right ]=\alpha \cdot c_s=50\%\cdot c_s

                                  \small \small \left [ S \right ]=\alpha \cdot c_s=50\%\cdot c_s


Svar #5
02. juni 2018 af Anar2 (Slettet)

Er det en genrel formel? 

Hvor alfa/1-alfa = 1? Kan jeg altid bruge den til at finde ioniseringsgrade?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2018 af mathon

Nej det kan du ikke altid.
Det er kun i denne opgave, at \small \frac{\left [B \right ]}{\left [ S \right ]}=1 og dermed  \small \frac{\alpha }{1-\alpha }=1


Svar #7
02. juni 2018 af Anar2 (Slettet)

Okaai super

Tusind tak. 


Skriv et svar til: Ioniseringsgraden - please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.