Kemi

Syre-base

30. maj 2018 af Hala2510 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg søger hjælp til disse opgaver..

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Syre-base opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2018 af mathon

1.
                  HClO4 er en stærk monohydron syre
\small \textup{hvoraf:}
                  \small \left [ H_3O^+ \right ]=c_s=0.23\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2018 af mathon

2.
                  HClOer en trihydron syre
\small \textup{hvoraf:}
                  \small \small \left [ H_3O^+ \right ]=3\cdot c_s=3\cdot\left ( 0.025\; M \right )=0.075\; M


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af mathon

3.
                  Ba(OH)er en stærk dihydroxy base
\small \textup{hvoraf:}
                  \small \small pH=14+\log(\left [ OH^- \right ])=14+\log(2\cdot c_b)=14+\log(2 \cdot 0.3)=13.8


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2018 af mathon

4.
                  H2SOer en stærk diproton base
                  NaOH er en stærk monohydroxy base

                  \small n(H_3O^+)=2\cdot \left (0.200\; L \right )\cdot \left ( 0.12\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.048\; mol

                  \small n(OH^-)= \left (0.050\; L \right )\cdot \left ( 0.34\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.017\; mol

                   \small \left [H_3O^+ \right ]_{blanding}= \frac{(0.048-0.017)\; mol}{(0.200+0.050)\; L}=0.124\; M       \small \textup{det antages, at alle hydroner er fraspaltet}

                   \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left (0.124 \right )=0.9


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.