Matematik

Sandsynlighed lalandia og hotelophold

01. juni 2018 af MarkRasm - Niveau: C-niveau

I en kiosk er der 50 medarbejdere. 30 af medarbejderne er kvinder. Firmaet trækker lod blandt alle medarbejdere om et ophold i Lalandia. 

a) Bestem sandsynligheden for, at det er en kvinde der vinder et ophold i Lalandia.

Derefter trækkes der lod blandt alle medarbejdere om et hotelophold. 

b) Bestem sandsynligheden for det udfald af lodtrækningerne, at en kvinde vinder et ophold i Lalandia, og en mand vinder et hotelophold. 

a) jeg får 60%

b) jeg får 8.33%

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2018 af AMelev

a) 30 ud af 50 OK
b) Hvordan kom du fremtil 8.33%?
Både kvinde (Lalandia) og mand (Hotel): 30/50 ?·20/50


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2018 af SuneChr

b) kan vel kun besvares som sandsynligheden for, at der udtrækkes en af hvert køn, hvor det ikke ud fra teksten kan beregnes, om den ene skal i Lalandia eller på hotel og vice versa. Sandsynligheden for at udtrække en kvinde og en mand må jo så være

\frac{20\cdot 30}{\binom{50}{2}}    eller knap 49% 
Er også interesseret i at vide, hvordan de 8,33% er beregnet, (som nok er lig 1/12) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2018 af SuneChr

# 0    Ad
"Firmaet trækker lod blandt alle medarbejdere om et ophold i Lalandia. .....
..... Derefter trækkes der lod blandt alle medarbejdere om et hotelophold".

Én og samme person kan faktisk, iflg. teksten, vinde både Lalandia og hotel.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2018 af AMelev

#3 ikke iflg. hændelsen i b): en kvinde vinder et ophold i Lalandia, og en mand vinder et hotelophold.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2018 af MatHFlærer

#1 og #2

Jeg tror han nok har tænkt det sådan:

\left(\frac{1}{30}+\frac{1}{20}\right)\cdot 100 \%=8.33 \%


Svar #6
04. juni 2018 af MarkRasm

ja jeg gjorde sådan men jeg kan godt se fejlen nu


Skriv et svar til: Sandsynlighed lalandia og hotelophold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.