Matematik

Udled én af de tre størrelser K0, r og n for en kapital Kn.

02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der en som ville være venlig og hjælpe med at udlede én af de tre størrelse K0, r og n ud fra fremskrivningsformlen for en kapital Kn. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2018 af Mathias7878

Hvad har du svært ved? Du skal isolere K_0, r og n i renteformlen.

- - -

 

 


Svar #2
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan det skal gøres


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2018 af Mathias7878

Ved du ikke hvordan man isolerer? 

- - -

 

 


Svar #4
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

nej, jeg ved ikke hvordan man gør:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2018 af Mathias7878

Prøv at give nogle bud, så kan vi bedre hjælpe dig.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2018 af Festino

Ordet "isolere" betyder at få til at stå alene. Din opgave er, at lave en omskrivning af fremskrivningsformlen

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

således at variablen K_0 kommer til at stå alene på den ene side af lighedstegnet, mens der på den anden side af lighedstegnet skal være et udtryk, der ikke indeholder K_0. Dermed får du en formel, som du kan bruge til at beregne K_0, når du kender de tre andre variable. Bagefter skal du så gøre det samme med r og n.

For at isolere K_0 dividerer vi med (1+r)^n på begge sider af lighedstegnet, hvilket giver

\frac{K_n}{(1+r)^n}=K_0.

Ved at benytte potensregnereglen \frac{1}{a^s}=a^{-s} kan dette omskrives til

K_0=K_n\cdot(1+r)^{-n}.

Denne formel kaldes tilbageskrivningsformlen, og bruges altså til at beregne startkapitalen K_0 udfra rentefoden r, antallet af terminer n og kapitalen K_n efter n terminer.

Prøv nu selv at isolere henholdsvis r og n i fremskrivningsformlen. Hvis du går i stå efter at have gjort et hæderligt forsøg, kan du få mere hjælp.


Skriv et svar til: Udled én af de tre størrelser K0, r og n for en kapital Kn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.