Matematik

Beregning af statistiske sandsynligheder

02. juni 2018 af Matdrengen - Niveau: 7. klasse

Halløj, jeg har utrolig svært ved den her opgave om statistiske sandsynligheder, opgaven er på den vedhæftede fil, tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: IMG_3471.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2018 af NielsThoegersen

Det, du egnetlig ret basic skal gøre, er, at du lægger alle elever sammen, hele hyppigheden. Derefter lægger du antallet af elever sammen, som svarer på det pågældende spørgsmål. Til sidst dividerer du disse to med hinanden. :)

F.eks.:

A) Sandsynlighed ved skostørrelse på højst 37.

Alle elever= 2+5+6+3+1+2+3+2=24

Elever med højst størrelse 37=2+5+6=13

Derefter: (13/24)*100=54,16% :D


Svar #2
02. juni 2018 af Matdrengen

Okay, tusinde tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2018 af NielsThoegersen

Hov, forkert afrunding. Det er 54,17% :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2018 af NielsThoegersen

Bemærk samtidig, at man i et matematisk øjemed ville opskrive regnestykket som (13/24)*100%=54,17%. Hvis du dog prøver at slå det ind på lommeregneren, så får du ikke 54,17%, men derimod 0,5417. Man skriver det dog alligevel på denne her måde, fordi man her angiver, at man har ganget op i procent. :)

Det er dog på et noget højere niveau, end hvad du er på. ;) Men giver det mening?


Skriv et svar til: Beregning af statistiske sandsynligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.