Matematik

B er x ????

06. juni 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad gør man hvis b er x i en andengradsligning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2018 af emilierose00 (Slettet)

Hvordan ser den ud? Som udgangspunkt skal du bare gøre som hvis der stod x.


Svar #2
06. juni 2018 af janiw (Slettet)

X^2+x-12=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2018 af emilierose00 (Slettet)

Du kan forestille dig at der står x^2+1x-12=0

Når b = 1 vil man typisk udelade at skrive 1. Det er det samme for din a-værdi. Den er også 1 men det skrives heller ikke som 1x^2, men bare x^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2018 af mathon

    \small a=1
    \small b=1
    \small c=-12

    \small d=1^2-4\cdot 1\cdot (-12)=7^2
    \small \sqrt{d}=\sqrt{7^2}=7

                                    \small x^2+x-12=0

                                    \small x=\frac{-1\mp 7}{2\cdot 1}=\left\{\begin{matrix} -4\\3 \end{matrix}\right.

   


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2018 af SuneChr

# 0
b er en konstant og x er en variabel.
Hvis b = x  vil b afbildes i *)
      f (x) = ax2 + bx + c
*)   f (b) = ab2 + b2 + c


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

x2 + x - 12 = 0   har ikke standardformen  ax2 + bx + c = 0,
                          men den kan omskrives til denne form:
                          1·x2 + 1·x + (-12) = 0

hvoraf   a=1, b=1, c=-12


Skriv et svar til: B er x ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.