Fysik

Isoler c, og påvis enheden

08. juni 2018 af clennartk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har følgende formel:

E = m * c * deltaT, den vil jeg gerne omskrive til 

c = E / m* deltaT, og hvordan forklare jeg så beviset for at vands varmekapacitet er givet ved:

J / kg* grader celcius

??


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke noget, man kan bevise. Man antager, at de formler, man benytter i fysikken, stemmer med virkeligheden, men man kan ikke bevise det.

Din ligning "c =..." er forkert. Det er c = E/(m*deltaT). Parentesen kan ikke udelades.

Enheden for c fås ud fra enhederne på de størrelser, der benyttes: E i J, m i kg og deltaT i grader celcius. Hvis du indsætter dem i formlen, får du det ønskede. Bemærk, at når det drejer sig om enheder, kan parentesen undværes. Det er inkonsekvent, men normal og accepteret praksis.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2018 af mathon

\small X=\left \{ X \right \}\cdot \left [ X \right ]\textup{, hvor }\left\mathbf{[ X \right ]}\textup{ er st\o rrelsens enhed.}

                            \left [ c \right ]=\frac{\left [ E \right ]}{\left [ m \right ]\cdot \left [ \Delta T \right ]}=\frac{J}{kg\cdot K}


Skriv et svar til: Isoler c, og påvis enheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.