Kemi

Bufferopløsning

09. juni 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der skal fremstilles 2,50 L buffer med pH = 9,60 af NH3 og NH4Cl

Der anvendes 20,0 mL 25,0 w/w% NH3-vand

Beregn [NH4Cl] 

Hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2018 af mathon

\small \textup{Bufferligningen giver:}

                                  \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_{b}}{n_{s}} \right )

                                  \small \frac{n_{b}}{n_{s}}=10^{pH-pK_s}

\small \textup{densiteten af 25}\% \; \mathrm{NH_3}\textup{-vand er 910}\; \mathrm{\tfrac{g}{L}}
\small \mathrm{M(NH_3)}\textup{=17.03 }\mathrm{\tfrac{g}{mol}}
\small \textup{Beregning af }c_b
                                  \small c_b=0.25\cdot \frac{910\; \tfrac{g}{L}}{17.03\; \tfrac{g}{mol}}=13.36\; M

\small \textup{Beregning af }n_b\textup{ pr. L}
                                  \small n_b=V\cdot c_b=\left (0.020\; L \right )\cdot \left (13.36\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.27\; mol

\small \textup{Beregning af }n_s\textup{ pr L.}
                                  \small n_s=n_b\cdot 10^{pK_s-pH}=\left (0.27\; mol \right )\cdot 10^{9.25-9.60}=0.12\; mol
\small \textup{Beregning af }n_s\textup{ pr L}

                                  \small n(N{H_4}^+)=n(NH_4Cl)= 0.12\; mol

                                  \small \left [NH_4Cl \right ]= 0.12\; M


Skriv et svar til: Bufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.