Matematik

Hvordan finder jeg ud af, hvor mange procent jeg har lagt til eller trukket fra?

10. juni 2018 af Danielkm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har svært ved dette spørgsmål

"Gør rede for, Hvordan finder man ud af, hvor mange procent man har lagt til eller trukket fra, for at gå fra et startbeløb til et slutbeløb."


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af NielsThoegersen

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=650641


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2018 af Festino

Hvis vi kalder begyndelsesbeløbet for B og slutbeløbet for S, så er den relative vækst

r=\frac{S-B}{B}=\frac{S}{B}-\frac{B}{B}=\frac{S}{B}-1,

som du derefter omsætter til procent ved at gange med 100. Eksempel: Ved et startbeløb på 80 og et slutbeløb på 100 er

r=\frac{100}{80}-1=0.25.

Det viser, at vi har lagt 25\% til. Du kunne også have udregnet det som

r=\frac{100-80}{80}.


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg ud af, hvor mange procent jeg har lagt til eller trukket fra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.