Fysik

Kinetisk energi

10. juni 2018 af mikse1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bruge hjælp til formlerne til kinetisk energi. 

Jeg ved godt at: 

Ekin = 1/2 m * v^2

og for at udregne farten er:

v = √2 * Ekin / m

Men hvordan kommer man fra formlen for Ekin til formlen for v?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er ren matematik.

Ekin = 1/2 m * v^2

Du ganger med 2 på begge sider:

2Ekin = m * v2

Så dividerer du med m på begge sider:

2Ekin/m = v2

Så tager du kvadratroden på begge sider

√(2Ekin/m) = v

Så kan du vende formlen om hvis du vil have v på venstre side.


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.