Matematik

Nogle der forstår dette, skal bruge det til matematik eksamen :)

11. juni 2018 af Davis2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gøre rede for fremskrivningsformlen og omskriv den så antal terminer er isoleret? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af OliverHviid

Prøv at se min kommentar til dit andet spørgsmål (der er meget ens) "Forklar fremskrviningsformlen, dvs. hvad de forskellige størrelser betyder. Hvis man skal omskrive, så renten er isoleret, så betyder det, at du skal løse Kn=k0*(1+r)^n mht. r.". Her skal du blot løse Kn=k0*(1+r)^n mht. n. (hint: dividér med k0, anvend så logaritmeregnereglen log(a^x)=a*log(x) og dividér så til sidst med log(1+r) på begge sider.

Bare spørg (helst i samme tråd), hvis du er i tvivl om noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af PeterValberg

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

\frac{K_n}{K_0}=(1+r)^n

\log\left({\frac{K_n}{K_0}} \right )=n\cdot\log(1+r)

n=\frac{\log\left({\frac{K_n}{K_0}} \right )}{\log(1+r)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Nogle der forstår dette, skal bruge det til matematik eksamen :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.