Matematik

Fremgangsmåde

11. juni 2018 af Statistic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et studie angiver at brug af syrehæmmere øger risikoen for infektion med en odds ratio (OR) på 2. Forekomsten af infektioner i baggrundsbefolkningen er ca. 7 per 10.000 personår. 12% af alle med en infektion bruger syrehæmmere. Hvad er den ætiologiske fraktio på befolkningsniveau ÆFPOP for brugen af syrehæmmere og risko for infektion?

Formler:

ÆF = (OR-1)/OR = (2-1)/2 = 0,5

ÆFpop = ÆF * prævalens(cases) = 0,5 * ???

Jeg kan ikke komme videre herfra?

Svaret skal give 8%


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af Anders521

...Hvordan udregnes størrelsen "prævalens(cases)"?


Svar #2
12. juni 2018 af Statistic (Slettet)

Det er det jeg spørge om

Jeg skal vel på en eller anden måde bruge 7 per 10.000 personår og de 12%


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2018 af Anders521

Jeg kender intet til epidemiologi, men basalt set har du ligningen 0,5 * prævalens(cases) = 0,08. Ved at isolere størrelsen prævalens(cases) får du et resultat, men hvordan det faktisk udledes fra den information der står i opgaven, kan jeg desværre ikke svare på.


Skriv et svar til: Fremgangsmåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.