Matematik

Eksponentiel funktion

11. juni 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau
Hvordan skal man løse opgave 5?
Jeg tænkte at det er en eksponentiel udvikling fordi det aftager med 11,3%
Så b er 320 fordi det er indholdet af C vitamin i spinaten før ben bliver lagt i kogende vand
Men for at bestemme a skal jeg regne a=1+r=1+(-11,3%)=1-0.113?


Mange tak på forhånd!
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2018 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2018 af mathon

                   \small y=320\cdot 0.887^x
\small \textup{hvor}
         \small \textup{y er antal mg C-vitamin efter kogetiden x min.}          


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.