Matematik

10. Differentialregning - hjælp til eksamen!

12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Er der måske nogle der har mulighed for at hjælpe mig med at løse det vedhæftede spørgsmål? Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal komme i gang :) 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit spørgsmål, det gør det nemmere at svare dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg tænker, at du skal differentiere f først og dernæst løse ligningen f'(x) = 0

f(x)=ax^2+bx+c

f'(x)=(ax^2+bx+c)'=2ax+b

f'(x)=0

2ax+b=0

x=\frac{-b}{2a}

Det skal selvfølgelig ledsages af nogle forklaringer :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2018 af PeterValberg

Se tillige video nr. 11 - 14 på denne videoliste < LINK > .... især video nr. 14

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Er det på denne her måde man skal gøre det? 

Eller er det noget helt andet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2018 af PeterValberg

Det ser meget rimeligt ud (man bruger sædvanligvis d for diskriminanten, ikke D)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

ja det har du ret i :) opfylder det egentlig spørgsmålet? eller mangler der noget? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2018 af PeterValberg

Nej, det dækker det vist meget godt, - faktisk bliver du ikke bedt om y-koordinaten,
men det kan da ikke skade at tage det med.
I øvrigt synes jeg, at du skal lade dig inspirere af video 14 på den videoliste,
du fik et link til i #3.... så kan du få en fornemmelse af, hvordan det kan fremlægges.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak skal du have :) 


Svar #9
12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Kan jeg måske spørge sig om en ting mere Peter, hvis du altså har tid? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. juni 2018 af PeterValberg

Spørg bare :-)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Har du måske en video der kan hjælpe mig med at bevise det vedhæftede spørgsmål? fordi jeg er gået i stå ved det bevis og kan ikke komme videre! :/ 

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. juni 2018 af PeterValberg

Du skal benytte "tretrinsreglen" hertil, - se < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
12. juni 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Måske er det et lidt dump spørgsmål, men gør det en forskel om der står x eller x0 i paranteserne? fordi i min opgave står der x0 men i videoen stå der kun x! 


Skriv et svar til: 10. Differentialregning - hjælp til eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.