Matematik

Vinklen mellem to vektorer

12. juni 2018 af sibo0001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ikke helt forstået sammenhængen mellem skalarproduktet og cos(v), når man skal forklare om en vinkel er stump, ret eller spidst. Formlen jeg skal bruge er a*b= IaI*IbI*cosv


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af mathon

           \small V=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )     \small \textup{hvor n\ae vneren er positiv og derfor ingen fortegnsindflydelse har.}

                      \small \small \small V=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )=\left\{\begin{matrix} \! \! \textup{er spids for }\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}>0\\ \! \! \! \! \! \!\! \! \! \textup{er ret for }\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0 \\ \textup{er stump for }\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}<0 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2018 af AMelev

Tegn evt. enhedscirklen og se på fortegn for cos(v), når v er spids hhv. stump. Aflæs desuden cos(90º).


Skriv et svar til: Vinklen mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.