Matematik

Beregning

13. juni 2018 af bobeå - Niveau: 10. klasse
Beregn den årlig forbrugerbetaling inkl. Moms og fast årlig afgift, ved et forbrug på 120 m3 vand.

Svar #1
13. juni 2018 af bobeå

Ud fra det skal man beregne de ting

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2018 af PeterValberg

Ja, det kræver nogle flere oplysninger, som jeg håber, du har fået....
fast årlig afgift (abonnement) og m3 prisen skal du kende for at beregne det.

Årlig forbrugerbetaling = (forbrug*m3pris + afgift)*1,25

hvor 1,25 er momsfaktoren (25% moms)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
13. juni 2018 af bobeå


Det kun de oplysninger jeg har.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2018 af PeterValberg

Sætter lige billedet ind

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2018 af PeterValberg

Med moms koster 1 m3 vand summen af vandafgiften, statsafgiften og bidraget
altså 6,875 + 6,83 + 0,84 =  14,545 kr/m3 dertil kommer fast årlig afgift på 1500 kr.

Den årlige betaling er således:    betaling (inkl. moms) = 14,545*x + 1500
hvor x er den forbrugte vandmængde i m3

I dit tilfælde er x = 120

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
13. juni 2018 af bobeå

Tak

Svar #7
13. juni 2018 af bobeå

Men der hvor der står * x hvad mener de?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2018 af PeterValberg

Det er der, du indsætter det antal forbrugte m3 vand, som du ønsker at finde en pris for.
I den opgavetekst, du nedskrev i #0, står der:

.....ved et forbrug på 120 m3 vand

som du indsætter (som x i henhold til #5):

 betaling (inkl. moms) = 14,545*120 + 1500 = .....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.