Matematik

Spar

18. juni 2018 af bobeå - Niveau: 10. klasse
3 dåser makrel koster 20
Normal pris 7,95 kr pr dåse
Hvor mange kr sparer Anne hvis hun køber 3 dåser makrel på tilbud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2018 af Moderatoren

Find ud af hvad 3 dåser koster ved normalpris


Svar #2
18. juni 2018 af bobeå

23,85

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2018 af Moderatoren

Hvad sparer hun så ved at købe dem på tilbud?


Svar #4
18. juni 2018 af bobeå

Er det så ikke 23,85-60=36,5?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2018 af Moderatoren

Nej, ikke helt. Hvor får du 60 kr. fra? 3 dåser makrel koster 20 kr. skriver du selv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2018 af OliverHviid

Et generelt tip: Vær omhyggelig, når du skriver dine regnestykker op. Fx giver "23,85-60=36,5" ingen mening. (se hvilket tal, du har skrevet først...)


Svar #7
18. juni 2018 af bobeå

Nå jo ups

Svar #8
18. juni 2018 af bobeå

3,83

Svar #9
18. juni 2018 af bobeå

Hvor mange procent udgør besparelsen? 23,83*20/100=4,766 er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2018 af AMelev

#9 Du beregner 20% af 23.83. Det var ikke det, du skulle.

Besparelsen er 3.85 kr ud af normalprisen på 23.85 kr, altså \frac{3.85}{23.85}= ... =.... %.


Svar #11
18. juni 2018 af bobeå

Hvordan regner men så besparelsen?

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. juni 2018 af AMelev

3.85/23.85 = .... og omskriv så til %.


Svar #13
18. juni 2018 af bobeå

16 procent

Brugbart svar (1)

Svar #14
18. juni 2018 af AMelev

Jep, eller evt. 16.1%


Skriv et svar til: Spar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.