Kemi

titrering

18. juni 2018 af Dollyfer18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan forklar med nemt ord at hvad betyder titering og hvordan kan man se i en reaktionskema 

Fx. ved hjælp af den 

Ag (aq) + Cl (aq) →  AgCl (s)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2018 af AngelOneOne

Hej,

Titrering er en analysemetode, til at bestemme indholdet af en bestemt kemisk forbindelse i en prøve. Man titrerer titranden (opløsningen med den bestemte kemiske forbindelse man vil koncentrationsbestemme) med titratoren (der er et stof med kendt koncentration) og bruger ofte en indikator, så man kan se hvornår alle molekyler af det stof man undersøger, har reageret med titratoren.

F.eks. i dit tilfælde, kan man bestemme koncentrationen af NaCl i saltvand, ved at titrere med AgNO3 (sølvnitrat) og bruger indikatoren kaliumchromat (K2CrO4). Så længe der er chlorid-ioner til stede i opløsningen, vil de udfældes som fast uopløseligt AgCl (der er hvidt), men når alle chlorid-ionerne har reageret, vil yderligere tilfærsel af AgNO3 resultere i et rødt bundfald af Ag2CrO4.

Nu kender man mængden af titrator man har brugt og man kender koncentrationen af titratoren, og man kender mængden af prøve. Når man har de tre tal kan man beregne koncentrationen af NaCl i prøven ud fra formlen:

n_{NaCl} \cdot V_{NaCl}=n_{AgNO_{3}}\cdot V_{AgNO_{3}} = n_{NaCl}=\frac{n_{AgNO_{3}}\cdot V_{AgNO_{3}}}{V_{NaCl}}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2018 af AngelOneOne

Nå - LaTeX virker ikke

nNaCl · VNaCl = nAgNO3 · VAgNO3 ⇔ nNaCl = (nAgNO3 · VAgNO3)/VNaCl

Skulle have været formlen hvis LaTeX virkede...

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
18. juni 2018 af Dollyfer18 (Slettet)

#1

Hej,

Titrering er en analysemetode, til at bestemme indholdet af en bestemt kemisk forbindelse i en prøve. Man titrerer titranden (opløsningen med den bestemte kemiske forbindelse man vil koncentrationsbestemme) med titratoren (der er et stof med kendt koncentration) og bruger ofte en indikator, så man kan se hvornår alle molekyler af det stof man undersøger, har reageret med titratoren.

F.eks. i dit tilfælde, kan man bestemme koncentrationen af NaCl i saltvand, ved at titrere med AgNO3 (sølvnitrat) og bruger indikatoren kaliumchromat (K2CrO4). Så længe der er chlorid-ioner til stede i opløsningen, vil de udfældes som fast uopløseligt AgCl (der er hvidt), men når alle chlorid-ionerne har reageret, vil yderligere tilfærsel af AgNO3 resultere i et rødt bundfald af Ag2CrO4.

Nu kender man mængden af titrator man har brugt og man kender koncentrationen af titratoren, og man kender mængden af prøve. Når man har de tre tal kan man beregne koncentrationen af NaCl i prøven ud fra formlen:

n_{NaCl} \cdot V_{NaCl}=n_{AgNO_{3}}\cdot V_{AgNO_{3}} = n_{NaCl}=\frac{n_{AgNO_{3}}\cdot V_{AgNO_{3}}}{V_{NaCl}}

/Angel

Tusind tak 

din svar hjælper rigtig meget 


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.