Matematik

Relativ og absolut ændring

19. juni 2018 af Pizza12345 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har fået en opgave som lyder på:

Giv eksempler på situationer, hvor de relative ændringer herunder svarer til en absolut stigning på 100 kr.

a) 10%               d) 1%

b) 100%             e) 0,1%

c) 1000%           f) 0.01%

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2018 af Bibo53

Den relative ændring er lig med den absolutte ændring divideret med begyndelsesværdien. Hvis vi kalder den relative ændring r, den absolutte ændring A og begyndelsesværdien for B, så gælder der altså

r=\frac{A}{B}.

Ved at gange med B får vi
A=rB
og hvis vi derefter dividerer med r, giver det
B=\frac{A}{r}.
I a) er r=\frac{10\%}{100\%}=0.1 og A=100. Det betyder, at begyndelsesværdien er
B=100kr/0.1=1000kr


Skriv et svar til: Relativ og absolut ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.