Matematik

Hjælp til ligning

21. juni 2018 af me002 - Niveau: C-niveau

Hej,

Kan i hjælpe med den her ligning:

t skal isoleres.

0,003 = 3 * 0,000012(t-20)

Kan i eventuelt give en forklaring.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

0,003 = 3 * 0,000012(t-20) 

Dividér med 3 * 0,000012 på begge sider:

0,003 / (3 * 0,000012) = t - 20

Læg 20 til på begge sider, og vend ligningen om så du får t på venstre side:

t = 0,003 / (3 * 0,000012) + 20 ≈ 103,33


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.