Matematik

hvor mange procent..

27. juni 2018 af bobeå - Niveau: 9. klasse

Hvor mange procent er tabletten dyre i telefon butikken end i netbutik?

Her kan du se pris på dem.

net butik koster den 1998

tele butik 2498 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2018 af janhaa

(2498/1998)-1)*100 = 25 %


Svar #2
27. juni 2018 af bobeå

2498/1998= giver 12.50 *100=125?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. juni 2018 af Festino

I absolutte tal er forskellen 2498-1998=500. Forskellen i forhold til prisen i netbutikken er

\frac{500}{1998}=0.25\cdot100\%=25\%.

Du kan også udregne det således:

\frac{2498-1998}{1998}=\frac{2498}{1998}-\frac{1998}{1998}=\frac{2498}{1998}-1=1.25-1=0.25\cdot100\%=25\%.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2018 af mathon

eller
                     \small 2498=(1+r)\cdot 1998

                     \small 1+r=\tfrac{2498}{1998}

                     \small 1+r=\tfrac{1998+500}{1998}=1+\tfrac{500}{1998}              

                     \small \small r=p\cdot 10^{-2}=\tfrac{500}{1998}

                     \small p=\tfrac{50000}{1998}\approx 25                   


Skriv et svar til: hvor mange procent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.