Matematik

Algebra - reducer

12. juli 2018 af Johan873 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En der kan reducere de her to udtryk for mig?

1)  (a+b)^2 - 4ab =

2  a-a * (a-1) + 2a + (a+b) * (a-b) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juli 2018 af mathon

\small (a+b)^2=a^2+2ab+b^2

\small (a+b)(a-b)=a^2-b^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juli 2018 af mathon

\small \textup{hvoraf:}
               a)
                      \small (a+b)^2-4ab=a^2+2ab+b^2-4ab=a^2-2ab+b^2=(a-b)^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. juli 2018 af mathon

               b)
                      \small a-a\cdot (a-1)+2a+(a+b)\cdot (a-b)=

                      \small a- (a^2-a)+2a+a^2-b^2=

                      \small a- a^2+a+2a+a^2-b^2=

                      \small \small 4a-b^2

                      

                      


Svar #5
12. juli 2018 af Johan873 (Slettet)

Tusind tak!

Skal a) skrives sådan?

(a+b)^2 - 4ab

a^2 + 2ab + b^2 - 4ab

a^2 - 2ab + b^2

a - b^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juli 2018 af mathon

\small a-b^2\; \textup{er forkert, men }(a-b)^2\textup{ er rigtig}


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2018 af AMelev

#5

Skal a) skrives sådan?

(a+b)^2 - 4ab =

a^2 + 2ab + b^2 - 4ab =

a^2 - 2ab + b^2

Nu kan det ikke reduceres mere, medmindre man har lyst til at omskrive det til (a - b)2 som anvist i #3.


Skriv et svar til: Algebra - reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.