Matematik

Løsning af en differentialligning (FEJL I BOGEN)

27. juli 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Ved håndregning hvad får i løsningen af denne

\frac { d ^ { 2 } y } { d t ^ { 2 } } + 2 \frac { d y } { d t } + y = \cos ( 2 t )

randbetingelserne er y(0)=y'(0)=1

Jeg får det samme som Maple, men bogen får noget andet !


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2018 af Eksperimentalfysikeren

Hvad får du, og hvad får bogen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juli 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det du har skrevet giver:

y(t)=\frac{9 e^{-t} t}{5}+\frac{28 e^{-t}}{25}+\frac{4}{25} \sin (2 t)-\frac{3}{25} \cos (2 t)

men det kan altså skrives på mange måder. Er løsningen i bogen ikke bare en omskrivning, eller har du læst opgaven forkert, hvordan ser opgaven ud i bogen?


Svar #3
28. juli 2018 af anonym000

Det er eksempel 1.20 i den pdf jeg har vedhæftet.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2018 af Soeffi

#3 Løsningen i bogen svarer til startbetingelsen y(0)=y'(0)=0.

Svar #5
28. juli 2018 af anonym000

okay, tak. det er no rart at vide.

- - -

...............


Skriv et svar til: Løsning af en differentialligning (FEJL I BOGEN)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.