Matematik

nogen der vil forklare?? 15a - a - 2(3a + 2a)

31. juli 2018 af bearbean - Niveau: 7. klasse

forstår ik det her.. 15a - a - 2(3a + 2a)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. juli 2018 af mathon

       \small 15a-a-(6a+4a)=15a-a-6a-4a=(15-1-6-4)\cdot a=4\cdot a=4a

            \small \textup{1. der ganges ind i parentesen}
            \small \textup{2. minus-parentesen h\ae ves}
            \small \textup{3. a s\oe ttes uden for parentes}
            \small \textup{4. parentesen udregnes}
            \small \textup{5. gangeprikken udelades/fjernes}


Svar #2
31. juli 2018 af bearbean

hvorfor bliver det lavet om til minus???


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. juli 2018 af mathon

...du skal lære dig at hæve en minus-parentes.


Svar #4
31. juli 2018 af bearbean

hvad er det..?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. juli 2018 af StoreNord

Når man hæver en minus-parentes, skal man ændre fortegn på alle leddene inden i parentesen.
Når man hæver en plus-parentes, skal man ikke.


Svar #6
31. juli 2018 af bearbean

hvilke led


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. juli 2018 af StoreNord

Din minus-parentes består af 2 led; nemlig 3a og 2a.


Svar #8
31. juli 2018 af bearbean

hvorfor er de andre ik led


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. juli 2018 af StoreNord

De andre led er ikke omfattet af 2. minus.

15a - a - 2(3a + 2a)
Her har Mathon startet med at gange 2-tallet ind i parentesen, og lade minus blive derude.
Man kunne også bare gange -2 ind i parentesen.


Svar #10
31. juli 2018 af bearbean

så 2 blev ganget med 3 og 2 hver for sig inde i parentesen??


Svar #11
31. juli 2018 af bearbean

og hvorfor forsvandt parenteserne???


Brugbart svar (1)

Svar #12
31. juli 2018 af StoreNord

Fordi de er blevet til plus-parenteser. Og når der ikke ligefrem står en faktor ,der skal ganges ind i dem, har de ikke nogen matematisk virkning. Så kan de bare fjernes.


Svar #13
31. juli 2018 af bearbean

forstår lidt nu taaaaaaaaaaaaaaak


Brugbart svar (1)

Svar #14
01. august 2018 af mathon

eller
       \small \small 15a-a+(-2)(3a+2a)=15a-a+(-6a-4a)=15a-a-6a-4a=(15-1-6-4)\cdot a=4\cdot a=4a


Skriv et svar til: nogen der vil forklare?? 15a - a - 2(3a + 2a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.