Matematik

Se spørgsmål herunder

01. august 2018 af Ceciliefritz (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan gør man dette
Vedhæftet fil: IMG_20180801_130222.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2018 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2018 af Festino

Enig med #1.

Antag at der tilskrives renter månedligt og at den månedlige rente er r. Det betyder, gælden hver måned bliver ganget med 1+r. På tolv måneder bliver det til, at gælden skal ganges med (1+r)^{12}. På den anden side er den årlige rente på 11\%, hvorfor gælden på et år bliver ganget med 1.11. Heraf følger, at r kan bestemmes ved at løse ligningen

(1+r)^{12}=1.11.

Ved at opløfte begge sider af lighedstegnet til potensen \frac{1}{12} og benytte at

\left((1+r)^{12}\right)^{1/12}=(1+r)^{12\cdot 1/12}=(1+r)^1=1+r

kan ligningen ovenfor omskrives til

1+r=1.11^{1/12}.

Altså er

r=1.11^{1/12}-1=0.0087\cdot 100\%=0.87\%.


Skriv et svar til: Se spørgsmål herunder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.