Kemi

Enhedsberegninger

01. august 2018 af Chris2013 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har både opagven og mit spørgsmål i den vedhæftede fil.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Permeabiliet.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2018 af mathon

mikro betyder 10-6


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2018 af mathon

\small 5\cdot 10^{-6}\; \tfrac{mol}{L}=5\cdot 10^{-6}\cdot 10^{12}\; \tfrac{pmol}{L}=5\cdot 10^6\; \tfrac{pmol}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. august 2018 af mathon

          \small 5.65\cdot 10^{-10}\; \tfrac{L}{min\cdot cm^2}=5.65\cdot 10^{-7}\;\tfrac{cm}{min}=9.42\cdot 10^{-9}\; \tfrac{cm}{s}


Svar #4
02. august 2018 af Chris2013 (Slettet)

men betyder pico ikke 10^-12?

og kan det passe at der bliver brøkregneregel om to brøk divideret med hinaden ?

(pmol/min*cm^2)/(pmol/L)  så bliver der brugt brøkregneregel og og pmol går ud med pmol?


Svar #5
02. august 2018 af Chris2013 (Slettet)

Nu har jeg prøvet at kigge på nettet, pico betyder 10^-12?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. august 2018 af ringstedLC

#4: Korrekt og ja.

Der ganges med 1012 for at få pmol i både tæller og nævner:

\begin{align*} 1\;mol &= 10^{12}\;pmol \end{align*}

Den reciprokke værdi af 1 L:

\begin{align*} \frac{1}{1\;L} &= \frac{1}{1000\;cm^3} = \frac{1\cdot 10\;cm^{-1}}{10\;cm^{2}}=1000\;cm^{-3} \end{align*}

cm2 ?:

\begin{align*} \frac{1}{cm^2}\cdot \frac{1000\;cm^3}{1} &=1000\;cm \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. august 2018 af mathon

                       \small \small \begin{align*} \frac{1}{1\;L} &= \frac{1}{10^3\;cm^3} ={\color{Red} \mathbf{ \frac{10^{-3}\;cm^{-1}}{cm^{2}}}}=10^{-3}\;cm^{-3} \end{align*}


Skriv et svar til: Enhedsberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.