Matematik

Opgave med kvadratrod

07. august 2018 af maau (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hejsa! Jeg sidder fuldstændig fast i den her opgave, nogen som kan hjælpe mig igang?

Jeg søger ikke facit men hjælp til selv at kunne regne den.

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2018 af SuneChr

Omskriv \sqrt{14} til \sqrt{7}\cdot \sqrt{2}
Sæt \sqrt{7} udenfor en parentes i tælleren
Forkort brøken herefter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sæt √7 uden for parentes i tælleren
\frac{\sqrt{7}x-\sqrt{14}}{x-\sqrt{2}}=\frac{\sqrt{7}x-\sqrt{7}\sqrt{2}}{x-\sqrt{2}}=\sqrt{7}\frac{x-\sqrt{2}}{x-\sqrt{2}}=\sqrt{7}\cdot \begin{cases} 1 & x\neq \sqrt{2} \\ \text{undefined} & \text{else} \end{cases}

En anden ting der tit virker når der er noget med  (x - √2)  er at gange med (x + √2), da sådan et
produkt for ophævet rødderne, men det er en omvej i dette tilfælde.

Du kan også bare lave polynomiumdivision, hvormed det vil vise sig at restledet er 0.


Skriv et svar til: Opgave med kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.