Matematik

vektorer

12. august 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg  er lost hvordan gør jeg?

Vedhæftet fil: fem.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2018 af StoreNord

a)    Lav vektorerne DE og DC, og find vinklen mellem dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2018 af StoreNord

a)    Lav vektorerne DE og DC, og find vinklen mellem dem.

b)    Lav linjer gennem A og C sammen gennem E og B.
       Find deres skæring.
       Lav 2 vektorer og find vinkel


Svar #3
12. august 2018 af hannah9 (Slettet)

skal jeg tegn dem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2018 af StoreNord

Jeg har selv tegnet det i Geogebra.
Men du bør også lære at regne det ud.


Svar #5
13. august 2018 af hannah9 (Slettet)

kan det passe ? eller har jeg regnet forkert?

Vedhæftet fil:regn.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2018 af PeterValberg

Se video nr. 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2018 af StoreNord

En cosinus-værdi aflæses på x-aksen.
Den kan være kommet af 2 forskellige vinkler. En lommeregner gir kun den ene værdi.
I nogle tilfælde skal man trække vinklen fra 180 grader.
Men ikke i dette tilfælde, hvilket man kan se på en tegning.
Men bortset fra dèt har du regnet helt rigtigt.
Vektorer.PNG

Vedhæftet fil:Vektorer.PNG

Svar #8
13. august 2018 af hannah9 (Slettet)

så jeg behøver ikke udregn man tegn eller?


Svar #9
13. august 2018 af hannah9 (Slettet)

kan det passe at vinkelerne genmmen  DC,  er 53,25 grader


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. august 2018 af StoreNord

Som jeg skrev i Svar #4 forlanger din lærer nok at du lærer at regne det ud.
Men derfor kan du jo godt også bruge Geogebra til at kontrollere det og vise, at du har regnet rigtigt. Bare du også laver beregningerne.
#9 forstår jeg ikke.         ??


Svar #11
13. august 2018 af hannah9 (Slettet)

ift. a)    Lav vektorerne DE og DC, og find vinklen mellem dem. om

Dc=53,25 grader


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. august 2018 af StoreNord

Nej. Som du ser i Svar #7, er vinklen DAE = 67,38º             
Vi snakker ikke om samme opgave.
Vil du snakke om femkanten?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. august 2018 af StoreNord

Værsågod.

Femkant.png

Vedhæftet fil:Femkant.png

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. august 2018 af ringstedLC

#11

ift. a)    Lav vektorerne DE og DC, og find vinklen mellem dem. om

Dc=53,25 grader


\begin{align*} \overrightarrow{DE}&= \begin{pmatrix}E_x-D_x\\E_y-D_y\end{pmatrix}=\begin{pmatrix}-5-(-1)\\1-5\end{pmatrix}=\begin{pmatrix}-4\\-4\end{pmatrix}\\ \overrightarrow{DC}&= \begin{pmatrix}C_x-D_x\\C_y-D_y\end{pmatrix}=\begin{pmatrix}3-(-1)\\2-5\end{pmatrix}=\begin{pmatrix}4\\-3\end{pmatrix}\\ \cos\left(\angle D\right)&=\frac{\overrightarrow{DE}\cdot \overrightarrow{DC}}{|\overrightarrow{DE} |\cdot |\overrightarrow{DC} |}= \frac{(-4)\cdot 4+(-4)\cdot (-3)}{\sqrt{(-4)^2+(-4)^2}\cdot \sqrt{4^2+(-3)^2}}\\ &=\frac{-4}{\sqrt{32}\cdot \sqrt{25}}=-0.1414\\ \angle D&=\cos^{-1}(-0.1414)=98.13^\circ \end{align*}

Når du laver en tegning eller bare en skitse (kvadreret papir), ser du hurtigt, at din vinkel D er forkert. Du skal kunne lave sådan en udregning i hånden, men da det er meget nemt at komme til at lave en fejl fx i skalarproduktet som du ikke har en chance for at opdage, er det en god ide at lave en tegning.

Lav selv en tilsvarende beregning af den stumpe vinkel mellem diagonalerne med KORREKT NOTATION og TEGNSÆTNING, tag et billede og vis os, at du har forstået det.


Svar #15
14. august 2018 af hannah9 (Slettet)

nu jeg forvirret har gjort alt forkert?


Svar #16
14. august 2018 af hannah9 (Slettet)

?????

Vedhæftet fil:herrrrrrrrrrrrrrrrrr..PNG

Svar #17
14. august 2018 af hannah9 (Slettet)

Bestem vinkel D 

så udfra tegning er d 98,13 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. august 2018 af StoreNord

Helt fra starten gjorde du alt forkert.
          "Svar #1    a)    Lav vektorerne DE og DC, og find vinklen mellem dem."

Men isolereret set er dette helt korrekt:            :-)
           https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1843206


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. august 2018 af ringstedLC

#15 og #17: Prøv lige at fokuser på metoden i #14 istedet for på facit. Når jeg ser på din nyeste udregning og sammenligner den med din første, så virker det som om, at du hverken har set den foreslåede video eller overhovedet har læst, hvad der står i #14.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.