Matematik

differentiering

12. august 2018 af pink4lady - Niveau: B-niveau

hej alle. Er der nogle der ved om jeg har gjord det rigtigt her 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

-8x differentiere til -8, du har skrevet -8x

Den nederste sætning som helhed giver ikke mening som den er formuleret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2018 af ringstedLC

...den der skriver "d" i gjort, han ska' ha' sin ende smurt...

\begin{align*} f(x)&={\color{Red} a}x{\color{Cyan} ^n}\Rightarrow f'(x)={\color{Red} a}{\color{Cyan} n}x^{{\color{Cyan} n}-1} \\ {\color{Red} \frac{1}{2}}x^{\color{Cyan} 2}&\Rightarrow \frac{{\color{Red} 1}\cdot {\color{Cyan} 2}}{{\color{Red} 2}}x^{{\color{Cyan} 2}-1}=x^1=x\\ -8x={\color{Red} -8}x^{\color{Cyan} 1}&\Rightarrow {\color{Red} -8}x^{{\color{Cyan} 1}-1}=-8x^0=-8\;,\;x^0=1\\ 2&\Rightarrow 0 \end{align*}

Så det var ikke rigtigt. Beregn f'(4). Er det 0?

Skriv:

f'(x):

Ekstremum i x = 4:


Svar #3
13. august 2018 af pink4lady

Kender I nogle videoer man kan se for at forstå det helt, føler mig ikke helt med nemlig 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2018 af ringstedLC

Er det en dårlig forklaring?

Se her: http://www.frividen.dk/differentialregning/


Svar #5
13. august 2018 af pink4lady

Forklaring er fin, men matematik er bare ikke mit stærkeste fag desværre. 

Men tusind tak for hjælpen til jer :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2018 af ringstedLC

Bortset fra de -8x havde du jo differentieret rigtigt. Er det det med ekstremum, der kniber?

Jeg har en forklaring her: https://forum.webmatematik.dk/viewtopic.php?f=12&t=325&p=750#p750


Svar #7
13. august 2018 af pink4lady

Lige præcis, ekstremum fatter jeg ikke så meget af. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an..


Svar #9
13. august 2018 af pink4lady

Jeg må holde hovedet kold, men tak for din hjælp jeg vil læse det hele igennem! 


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.