Matematik

En ligning med to ubekendte?

15. august 2018 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en ligning der hedder x = 0,1 * y + 1, hvor jeg skal isolere y.

Jeg er kommet frem til:

x = 0,1 * y + 1 

0,1 * y + 1 -x

y = 1 - x / 0,1

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2018 af Mathias7878

\small x = 0.1\cdot y +1 \ \ \ \ \textup{der substraheres med 1 p\aa \ begge sider}

\small x-1 = 0.1\cdot y \ \ \ \ \textup{der divideres med 0.1 p\aa \ begge sider}

\small \small y = \frac{x-1}{0.1}

så dit er ikke helt korrekt. Hvordan får du -x? Og husk parenteser.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

#0 I anden linie har du ikke nogen ligning.

Så vidt jeg kan se prøver du at gøre følgende:

x = 0,1 * y + 1

0 = 0,1 * y + 1 - x

-0,1 * y = 1 - x

y = (1 - x)/(-0,1) = (x-1)/0,1

Det er en lidt anden vej end i #1, men resultatet er det samme


Skriv et svar til: En ligning med to ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.