Kemi

konc af sølvnitrat i w/w%

16. august 2018 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der skal fremstilles 2,0 L 0,25 M sølvnitrat-opløsning. 
Beregn konc af sølvnitrat i opløsningen i w/w%, når densitet er 1,15 g/mL? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2018 af mathon


           \small \textup{antal mol opl\o st s\o lvnitrat:}            

                          \small n=V\cdot c=(2.0\;L)\cdot \left ( 0.25\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.50\; mol       

           \small \textup{som har massen:}
                          \small m=n\cdot M=\left (0.50\; mol \right )\cdot \left ( 169.87\; \tfrac{g}{mol} \right )=84.935\; g       

           \small \textup{opl\o sningens masse:}
                          \small m=n\cdot M=\left (0.50\; mol \right )\cdot \left ( 169.87\; \tfrac{g}{mol} \right )=84.935\; g

                          \small m_{op}=\left ( 2000\; mL \right )\cdot \left ( 1.15\; \tfrac{g}{mL} \right )=2300\; g

           \small \textup{heraf udg\o r s\o lvnitrat:}
                          \small m=n\cdot M=\left (0.50\; mol \right )\cdot \left ( 169.87\; \tfrac{g}{mol} \right )=84.935\; g

                          \small \small p=\frac{m}{m_{op}}\cdot 100\%=\frac{84.935\; g}{2300\; g}\cdot 100\%=3.7\%\; w/w


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2018 af mathon

korrektion:


           \small \textup{antal mol opl\o st s\o lvnitrat:}            

                          \small n=V\cdot c=(2.0\;L)\cdot \left ( 0.25\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.50\; mol       

           \small \textup{som har massen:}
                          \small m=n\cdot M=\left (0.50\; mol \right )\cdot \left ( 169.87\; \tfrac{g}{mol} \right )=84.935\; g       

           \small \textup{opl\o sningens masse:}

                          \small m_{op}=\left ( 2000\; mL \right )\cdot \left ( 1.15\; \tfrac{g}{mL} \right )=2300\; g

           \small \textup{heraf udg\o r s\o lvnitrat:}
                          \small m=n\cdot M=\left (0.50\; mol \right )\cdot \left ( 169.87\; \tfrac{g}{mol} \right )=84.935\; g

                          \small \small p=\frac{m}{m_{op}}\cdot 100\%=\frac{84.935\; g}{2300\; g}\cdot 100\%=3.7\%\; w/w


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2018 af mathon

korrektion 2:


           \small \textup{antal mol opl\o st s\o lvnitrat:}            

                          \small n=V\cdot c=(2.0\;L)\cdot \left ( 0.25\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.50\; mol       

           \small \textup{som har massen:}
                          \small m=n\cdot M=\left (0.50\; mol \right )\cdot \left ( 169.87\; \tfrac{g}{mol} \right )=84.935\; g       

           \small \textup{opl\o sningens masse:}

                          \small m_{op}=\left ( 2000\; mL \right )\cdot \left ( 1.15\; \tfrac{g}{mL} \right )=2300\; g

           \small \textup{heraf udg\o r s\o lvnitrat:}

                          \small \small p=\frac{m}{m_{op}}\cdot 100\%=\frac{84.935\; g}{2300\; g}\cdot 100\%=3.7\%\; w/w


Skriv et svar til: konc af sølvnitrat i w/w%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.