Matematik

Retning af vektorer.

19. august 2018 af marielinge - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave B?

Har allerede fundet længden af ab = -3.623466631

Tak på forhånd. ps ogs 3 hvis i har tid


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2018 af mathon

Det er sjældent, at der regnes med negative længder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2018 af mathon


Svar #3
19. august 2018 af marielinge

Hov ups, det var skalarproduktet jeg fandt. Længden bestemte jeg til 5.315072906


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2018 af mathon

              \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 4.0\cdot \cos(35\degree)\\ 4.0\cdot \sin(35\degree) \end{pmatrix}         \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3.5\cdot \cos(140\degree)\\ 3.5\cdot \sin(140\degree) \end{pmatrix}

              \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4.0\cdot \cos(35\degree)\\ 4.0\cdot \sin(35\degree) \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3.5\cdot \cos(140\degree)\\ 3.5\cdot \sin(140\degree) \end{pmatrix}=14.0\cdot \cos(35\degree)\cdot \cos(140\degree)+14.0\cdot \sin(35\degree)\cdot \sin(140\degree)=
                                                                             \small -8.8+5.2=-3.6


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2018 af mathon

             \small \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \overrightarrow{a}+ \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4.0\cdot \cos(35\degree)\\ 4.0\cdot \sin(35\degree) \end{pmatrix}+ \begin{pmatrix} 3.5\cdot \cos(140\degree)\\ 3.5\cdot \sin(140\degree) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3.28\\2.29 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -2.68\\ 2.25 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0.6\\ 4.54 \end{pmatrix}=\left (4.58\, \angle82.5\degree \right )
 

             \small \small \small \left |\overrightarrow{a}+ \overrightarrow{b} \right |=\sqrt{0.6^2+4.54^2}=4.6


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2018 af StoreNord

Retning af vektor.png

Vedhæftet fil:Retning af vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2018 af mathon

                 \small t\cdot \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} =k\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\k \end{pmatrix}

                 \small \begin{pmatrix} 3.28t-2.68\\2.29t+2.25 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\k \end{pmatrix}

                 \small 3.28t-2.68=0

                 \small t=0.82

                  


Svar #8
19. august 2018 af marielinge

Kan du fortælle hvad du helt præcist gør for at finde retningen? kan se de tal du har sat ind, men hvor har du dem fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Regn   a+b  ud, og se dermed at begge koordinater er positive.

Vinkel findes da ved
    tan(v) = mod / hos = y-koordinaten / x-koordinaten


Svar #10
19. august 2018 af marielinge

Mange tak!


Svar #11
23. august 2018 af marielinge

Hej, kan nogen forklare c'eren? Forstår den simpelthen ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2018 af peter lind

Hvis vektoren er parallel med y aksen er x koordinaten 0


Svar #13
23. august 2018 af marielinge

Oh! havde slet ik set din kommentar. Men det prøver jeg så af! Taaaak!


Svar #14
23. august 2018 af marielinge

Hvordan beregner jeg t dog? Det forvirrer mig lidt


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. august 2018 af SuneChr

Løs
t·4·cos 35º + 3,5·cos 140º = 0


Svar #16
23. august 2018 af marielinge

Hej, men hvis jeg så skal putte det ind i vektoreres koordinater, altså plotte det ind i GeoGebra eller Maple, og vise at den er parallel, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. august 2018 af peter lind

I geogebra vil vektoren være lodret; men du behøver ikke vise det. Du har fundet en værdi af t der gør at at vektoren er parallel med y aksen. Du kan derimod gøre det som en kontrol af at du har regnet rigtig


Svar #18
23. august 2018 af marielinge

Kan i give en formel?


Svar #19
23. august 2018 af marielinge

Det har jeg så gjort Peter! Men tænker om der overordnet er sådan en ''generel formel''?

Så jeg lige kan vise min lærer det?


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. august 2018 af peter lind

Den har du fået. Det er t*ax+by = 0


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.