Matematik

Reducer

20. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave, og kan slet ikke få den til at passe med faciten :(

Jeg skal reducer udtrykket:

\frac{a-2b-9}{a-2b}-\frac{a-(b-5)}{a-2b}+\frac{a-(b+4)}{a-2b}

Faciten er 1 .... Håber I kan hjælpe mig, Tak. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2018 af StoreNord

Alle brøkerne har samme nævner. Så kan du sætte alle tællerne på fælles brøkstreg.
Husk parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2018 af StoreNord

Hvis den første tæller er:        a - 2b + 9
Så kan man få det til    1.
Ellers ikke.


Svar #3
20. august 2018 af Warrio

Dvs. 

\frac{a-(2b-9)-a-(b-5)+a-(b+4)}{a-2b} Ikke? 

Så skal jeg vel opløse parenteserne ikke?.... Vil det så ikke blive til:

\frac{a-2b+9-a-b+5+a-b-4}{a-2b}

Dvs.

\frac{-2b+14+a-2b-4}{a-2b}\Leftrightarrow \frac{-4b+10+a}{a-2b}

Det er hvad jeg får det til.... Hvor er det jeg gør forkert ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du har ikke adderet tællerne korrekt. Det bliver
\frac{a-(2b-9)-(a-(b-5))+(a-(b+4))}{a-2b}

Desuden betyder   a\Leftrightarrow b  at udsagnet a gælder hvis og kun hvis b gælder.
Men det der er dit a og b i #3 er ikke udsagn, men derimod udtryk. Derfor skal der stå = i stedet for.


Svar #5
20. august 2018 af Warrio

Så bliver det vel til:

\frac{a-2b+9-a+b-5+a-b-4}{a-2b}

Er det korrekt? 


Svar #6
20. august 2018 af Warrio

Ja nu går det op :D Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.