Matematik

Reducer

21. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med at reducer brøken her:

\frac{4x^{2}+9+12x}{2x-3}-\frac{24}{2-\frac{3}{x}}

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2018 af StoreNord

Forlæng det andet led med x.

Derefter polynomisk division.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2018 af Festino

Ved at forlænge den sidste brøk med x får vi

\frac{4x^2+9+12x}{2x-3}-\frac{24x}{2x-3}

Derefter sættes på fælles brøkstreg:

\frac{4x^2+9+12x-24x}{2x-3}

Dette kan omskrives til

\frac{4x^2-12x+9}{2x-3}

Ved at benytte at

(2x-3)^2=4x^2-12x+9

kan udtrykket reduceres til 2x-3.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.