Matematik

jeg forstår det ikke pls hjælp mig

23. august 2018 af Vandkande123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor stor skal radius på en kugle være, hvis den skulle kunne indeholde netop 1 dl. vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2018 af hyleblomst (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2018 af mathon

Hvor stor skal radius på en kugle være, hvis den skal kunne indeholde netop 100 cm3 vand?

Ved brug af kuglens rumfangsformel
har du:
                           \small \tfrac{4}{3}\cdot \pi \cdot r^3=V

                           \small 4.189\cdot r^3=100\; cm^3

                           \small r^3=\frac{100}{4.189}\; cm^3=23.873\; cm^3

                           \small r=\sqrt[3]{23.873\; cm^3}=2.88\; cm


Skriv et svar til: jeg forstår det ikke pls hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.